Over

Friedolien. Zo noemde mijn vader mij (Maike, 32) vroeger weleens als ik aan het tekenen of knutselen was en allerlei vragen stelde. Die nieuwsgierigheid en het blij worden van dingen maken, zat er al vroeg in.

Vanuit mijn interesse voor taal, mensen en interactie studeerde ik communicatiewetenschappen, volgde ik vakken in psychologie en filosofie en rondde ik deze opleiding af met een master in Communicatie en Educatie.

Toch voelde ik in mijn studietijd vaak te weinig tijd en ruimte om te creëren. Na mijn opleiding kwam een periode dat ik daar meer tijd voor had en ontdekte ik weer hoe blij me dit maakt. Als ik teken of schilder, dan kan ik daar helemaal in opgaan. Daar wilde ik meer mee doen. Ik begon meer te maken en mij te verdiepen in grafische programma’s. Zo ontstond in 2018 Friedolien.

Mijn illustraties

Ik teken en schilder het liefst op papier en werk met verschillende materialen zoals gouache, potloden en fineliners. Ik hoop met mijn illustraties een glimlach op je gezicht te toveren en je te laten verwonderen over de mooie dingen om je heen. Bijvoorbeeld door een grappig, schattig of knus detail. Mijn grote droom is om een eigen kinderboek te maken.

Samen met mijn man en dochter (2023) woon ik in het mooie Groningen, al groeide ik op in Drenthe en kom ik daar nog regelmatig. Ik ben graag buiten aan het wandelen in de natuur. Daar doe ik veel inspiratie op voor de dingen die ik maak. Dieren en de natuur komen dan ook vaak voor in mijn illustraties en schilderijen.

Wie weet ontmoeten we elkaar eens in het echt op een markt of expositie waar ik aan meedoe. Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan (be)tekenen? Stuur me gerust een berichtje met je idee!

Friedolien

Vroeger noemde mijn vader mij weleens Friedolien. De naam Friedolien doet me denken aan die verwondering die je hebt als kind. Iets wat ik niet wil verliezen. Het zijn juist die momenten van verwondering dat ik inspiratie opdoe. Daarom is deze naam verbonden met alles wat ik maak.