Over

Al van kinds af aan mag ik graag tekenen, schilderen, knutselen en dingen maken. Na mijn masteropleiding Communicatie en Educatie vond ik meer ruimte om creatief bezig te gaan. Toen ontdekte ik weer hoe blij me dit maakt. Zo is uiteindelijk Friedolien ontstaan.

Ik teken en schilder het liefst op papier en werk met verschillende materialen zoals gouache, potloden en fineliners. Ook vind ik het leuk om nieuwe technieken te ontdekken. Zo ben ik het afgelopen jaar begonnen met boekbinden. Mijn grote droom is ooit een eigen kinderboek te maken.

Ik hoop met mijn illustraties een glimlach op je gezicht te toveren en je te laten verwonderen over de mooie dingen om je heen. Bijvoorbeeld door een grappig, schattig of knus detail. Als ik niet aan het tekenen ben, vind je me vaak in de natuur. Daar doe ik veel inspiratie op voor de dingen die ik maak.

Wie weet ontmoeten we elkaar eens in het echt op een van de markten of exposities waar ik aan meedoe. Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan (be)tekenen? Stuur me gerust een berichtje met je idee!

Liefs, Maike

Friedolien

Vroeger noemde mijn vader mij weleens Friedolien. Wanneer ik aan het knutselen was of buiten speelde en allerlei vragen stelde. De naam Friedolien doet me denken aan die verwondering die je hebt als kind. Iets wat ik niet graag wil verliezen. Het zijn juist die momenten van verwondering dat ik inspiratie opdoe. Daarom is deze naam verbonden met alles wat ik maak.